Våra träningsformer

Stureplans Sjukgymnastik erbjuder noga utvalda träningsformer som främjar din styrka, rörlighet och balans.

Om du är osäker på vilken metod som passar dig bäst får du gärna diskutera med oss eller komma in på en ”prova-på”.

Naturligtvis kan du prova dig fram för att hitta rätt!

Funktionell träning

Somatics

Ökad kroppsmedvetenhet, rörelseförmåga & välbefinnande.

Denna klass består av enkla, långsamma rörelser som görs bekvämt liggande på golvet.

Somatics neutraliserar stress som har satt sig i kroppen och stimulerar kroppens egen självläkande förmåga. Somatics är ett perfekt sätt att starta din dag eller dina fysiska aktiviteter och hjälper dig att fördjupa din kroppsmedvetenhet, rö-relseförmåga och ditt välbefinnande.

Somatics kan lindra smärta och förbättra rörelseförmågan i kroppen.
Läs mer på www.livingsomatics.se

Gå till gruppschema.

Boka grupp hos instruktören Helena Lambert.

Zon integral

Balans, svikt, smidighet & rörelsekvalitet

Zon Integral är en träningsmetod som är uppbyggd kring kroppens olika zoner: huvud/nacke, bröstkorg/axlar/revben, bäcken/länd, fötter/knän. Genom enkla rörelser undersöker vi hur dessa zoner påverkar varandra och hur dess funktioner är sammanflätade.

Vi jobbar med att varje kroppszon skall frigöras från spänningar, bli mer mjuk och öppen så att kroppen kan utgå från ett optimalt läge i övningarna och fortsättningsvis i vardagslivet. Under klassens gång binder vi successivt samman de olika kroppszonerna till en helhet.

Efter en tids träning kan insikten om hur din kropp fungerar leda till att du rör dig på ett ledigare, elegantare, tryggare, effektivare och mer avspänt sätt.

Vi tränar stående, gående, sittande och liggande.

Zon Integral Soft är ett lite kortare pass än Zon Integral och vänder sig till dig som har ett visst rehabiliteringsbehov med din träning. Tempot är långsamt och in-lyssnande.

Stort fokus ligger på rörelsekvalitet och medvetenhet i vardagsrörelser samt hållningsträning i sittande, stående och gående.

Gå till gruppschema.

Boka grupp hos instruktören Helena Lambert.

© Zon Integral är utarbetad av Helena Lambert.

Pilates

Djup bålstyrka, stark hållning, kroppskännedom.

Pilates Bas (obs: klassen ges ej under hösten 2016) vänder sig till dig som har ett visst rehabiliteringsbehov med din träning.

Vi lägger tid på att få kontakt med och stärka djupt liggande bäcken- och magmuskler och deras samspel med andningen. Utifrån detta arbetar vi sedan med mjukgörande och stärkande övningar för hela bålen.

Vi lär oss genom övningarna att använda kroppen både för träning och vardag på ett funktionellt och effektivt sätt. Träningen fungerar därför utmärkt som en grund för annan träning.

Pilates Styrka (obs: klassen ges ej under hösten 2016) vänder sig till dig som vill ha litet mer krävande träning i ett litet högre tempo.

Vi etablerar kontakt med och stärker djupt liggande bäcken- och magmuskler på ett effektivt sätt i samspel med andningen. Utifrån detta arbetar vi sedan med mjukgörande och stärkande övningar för hela bålen inklusive skuldror och axlar samt säte.

Vi lär oss genom övningarna att använda kroppen både för träning och vardag på ett funktionellt och effektivt sätt. Träningen fungerar därför utmärkt som en grund för annan träning.

Pilates fortsättning vänder sig till dig som tränat Pilates eller liknande träningsformer tidigare.

Vi utgår ifrån en sund andning och genuin kontakt med djupt liggande bäcken-, mag- och övre bålmuskulatur när vi tränar kroppen i ett litet högre tempo. Övningarna betonar styrka i mage, bäcken, rygg, axlar och skuldror samt säte.

Vi lär oss genom övningarna även att använda kroppen både för träning och vardag på ett effektivt och funktionellt sätt. Träningen fungerar därför utmärkt som en grund för annan träning.

Gyrotonic®

Rörlighet, styrka, koordination, kondition.

GYROTONIC® tränas på maskiner vid namn Pulley Towers. Träningen erbjuds både i form av privatlektioner och som egen träning. För att börja med egen träning på Pulley Tower utan instruktör krävs i regel minst tre privatlektioner med en instruktör.

Rörelserna i GYROTONIC® är rytmiska, cirkulära och flytande. Fokus är på mobili-sering av ryggraden, men hela kroppen är alltid aktiv. Det kan ge en känsla av sim-ning, tai chi, kampsport, dans och yoga. Muskler stretchas skonsamt, bindväv stim-uleras och ben och leder stärks. Resultatet är starka muskler som också är flexibla, vilket ger ökad rörlighet. Du får en stark rygg, förbättrad balans och koordination. Rörelserna är synkroniserade med andningen vilket ger konditionsträning.

Boka privatlektion med instruktören Helena Lambert.

 

2015 GYROTONIC® and GYROKINESIS® are registered trademarkes of GYROTONIC Sales Corp and are used with their permission. ® Registered Trademark of Merrithew Corporation, used under license.